Verkoop exclusieve Limburgse waterkaraf start

Vanaf 1 maart kunt u in 48 verkooppunten in Limburg terecht voor de aankoop van de exclusieve en authentieke waterkaraf, het orgelpunt in de campagne ‘drinKraantjeswater’. De karaf kost 10 euro en de opbrengst van de verkoop gaat integraal naar een drinkwaterproject in Mali van de vzw Protos.

Met de campagne ‘drinKraantjeswater’ promoten de provincie Limburg, Limburg.net en de Limburgse drinkwatermaatschappijen het drinken van kraantjeswater in plaats van flessenwater. Kraantjeswater is goedkoper, zeker zo gezond als flessenwater en veel beter voor het milieu (geen transport, geen verpakking, geen afval).

Nu is het zover! De aangekondigde exclusieve, Limburgse waterkaraf is vanaf vandaag in alle Kringwinkels in Limburg, in de dienstencentra van de VMW én in 25 Limburgse gemeenten te koop. Een overzicht van alle officiële verkooppunten kunt u nalezen  op www.drinKraantjeswater.be.

De karaf heeft de typische vorm van een watertoren en is van hotelporselein. Bij de karaf zit een drinkbeker met gelijkaardige vorm die eveneens als afsluitdop voor de karaf kan gebruikt worden.

De Limburgers kozen deze karaf – een ontwerp van Hegge ID uit Hamont-Achel - als beste in een ontwerpwedstrijd die door REcentre, het kennis- en promotiecentrum voor ontwikkeling van duurzaam design in de Euregio, begeleid werd.

De karaf kost slechts 10 euro. DrinKraantjeswater schenkt de volledige opbrengst van de verkoop aan een drinkwaterproject in Mali van de vzw Protos. U maakt dus niet alleen uzelf gelukkig met deze aankoop; u maakt het mee mogelijk dat 40 000 mensen in Mali toegang krijgen tot drinkbaar water.

drinKraantjeswater is een initiatief van de provincie Limburg, Limburg.net, de Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening (VMW), de Intercommunale Water Maatschappij (IWM) samen met de Bond Beter Leefmilieu.

Waterkwaliteit