Zet de Gouden en Witte Gids aan de deur

De e-portemonnee organiseert een gezamenlijke uitschrijfactie

Jaarlijks krijgt elke telefoonabonnee ongevraagd een pakket van meer dan 2,5 kg met daarin een Gouden en Witte Gids thuis geleverd. Meer en meer van die Gidsen belanden ongelezen bij het oud papier omdat alle informatie ook via internet terug te vinden is. Om deze papierverspilling tegen te gaan organiseert de e-portemonnee een gezamenlijke uitschrijfactie. Inwoners van Overpelt, Zonhoven, Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Houthalen-Helchteren en Lommel kunnen zich via een bon in het gemeentelijk infoblad of via
www.e-portemonnee.be aanmelden om de Gouden en Witte Gids niet meer te ontvangen. Elke uitschrijver krijgt hiervoor ook nog eens 500 e-portemonnee punten cadeau. Deze actie loopt van 1 september tot en met 31 oktober.

Het is nog te weinig bekend maar los van deze actie kan iedereen in Vlaanderen zich op eigen houtje en op elk moment uitschrijven voor de Gouden en Witte Gids via www.truvo.be.

E-portemonnee 

De e-portemonnee is een spaar- en beloningssysteem dat werkt via de elektronische identiteitskaart in zes Limburgse gemeenten en Diest. Duurzaam en milieuvriendelijk gedrag levert punten op. Naast punten voor deze ‘uitschrijfactie’ zijn er nog veel meer punten te verdienen. Alle verdienacties per gemeente zijn terug te vinden op www.e-portemonnee.be  De inwoners kunnen de punten als betaalmiddel gebruiken om allerlei zaken te kopen. Zoals een toegangsticket voor het zwembad of een lijnkaart voor de bus. Elke gemeente bepaalt welke milieuacties punten opleveren en wat inwoners met die punten kunnen doen. Op www.e-portemonnee.be vind je terug wat je allemaal met punten kan kopen.

De e-portemonnee is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu en Limburg.net samen met de gemeenten Overpelt, Houthalen-Helchteren,Hechtel-Eksel, Leopoldsburg, Lommel, en Zonhoven.