C-Bouwers

Circulair bouwen zit in de lift. Toch is het niet altijd duidelijk hoe je er praktisch mee aan de slag gaat. Met het project C-Bouwers verzamelden en verspreidden we van 2019 tot 2021 nuttige informatie om opdrachtgevers, architecten en andere bouwprofessionals te ondersteunen. Dat resulteerde in een databank met circulaire producten en diensten, maar ook handige leerlessen en praktijkverhalen

C-Bouwers is een project voor al wie geïnteresseerd is in circulair bouwen en de principes ervan wil omzetten naar de praktijk.

De tijd is immers rijp om stap voor stap de transitie te maken naar gesloten materiaalkringlopen in de bouw. Alle betrokkenen kunnen daar op hun manier aan bijdragen, van particuliere bouwers en ontwikkelaars tot aannemers, architecten en publieke opdrachtgevers. Dit project bundelt informatie en leerlessen van verschillende initiatieven om zoveel mogelijk over de voordelen en mogelijkheden van circulair bouwen te informeren. Er kan namelijk al heel wat en dat uit zich lang niet alleen in een kleinere ecologische voetafdruk.

Meer specifiek zette C-Bouwers zich in voor drie zaken:

  • Het uitbouwen van een toegankelijke online databank met circulaire bouwproducten en diensten
  • Het organiseren van infosessies en adviestrajecten rond circulair bouwen
  • Het tonen van inspirerende praktijkverhalen en voorbeeldprojecten

Jurgen Naets

Stafmedewerker projectwerking en projectmanager energie

02 282 19 42

Contact & interesse

Heb je vragen, dan kan je contact opnemen met Jurgen Naets van Bond Beter Leefmilieu. 

Met vragen over de (inhoud van) de databank kan je terecht bij Circubuild via info@circubuild.be. 

Een project van Bond Beter Leefmilieu in samenwerking met