Op eigen kracht | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Op eigen kracht

Mathias Bienstman schrijft over de bevrijding van fossiele energie

Mathias Bienstman, beleidscoördinator van Bond Beter Leefmilieu, zag in 2015 hoe het klimaatakkoord van Parijs de cruciale bouwstenen legde voor internationale klimaatacties. Een jaar later wordt die hoop ongerustheid: Trump is president en stapt uit het akkoord. Wat nu? Mathias Bienstman opent onze ogen: in zijn boek 'Op eigen kracht' toont hij waar we met Vlaanderen en de rest van de wereld naartoe moeten.

Fossielvrij

De evolutie naar een wereld zonder vervuiling door fossiele brandstoffen en kernenergie is veel meer dan een ideaal. Het is een noodzaak en stilaan een economische evidentie. Milieuvriendelijke technologie breekt overal door, ook in ons land. Trumps beslissing om de Verenigde Staten terug te trekken uit het klimaatakkoord van Parijs komt op een sleutelmoment. De wereld kan daardoor de kans verspelen op een veilig klimaat. Wat te doen? Kan Europa op eigen kracht de economie van de toekomst vorm geven en zo de balans naar de goede kant doen doorslaan? En hoe wordt Vlaanderen zelf snel minder afhankelijk van olie, gas of kernenergie?

Hans Bruyninckx, directeur van het Europees Milieuagentschap, las het boek en is enthousiast. “Op eigen kracht is boeiend, onderbouwd en helder geschreven. Geëngageerd en engagerend neemt Mathias Bienstman ons mee in een verhaal dat ons uitdaagt om vorm te geven aan een ander soort economie en samenleving.” 

Wil je het boek kopen? 

Het boek is nu verkrijgbaar bij verschillende boekhandels.

Boekvoorstellingen & debatten met de auteur

  • Donderdag 22 maart 2018, 19.30 uur, Vormingplus Limburg, CC De Bogaard, Capucienessenstraat 8, Sint-Truiden.

Recensies

 


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.

Ontvang InZicht

  • Onze kijk op de milieu-actualiteit
  • Nieuws, onze standpunten en opiniestukken
  • Wekelijks

Ik wil me ook inschrijven op andere nieuwsbrieven van BBL.