Videoreeks: op wandeldate met toekomstdenkers

We sturen geregeld twee, bekende en minder bekende, toekomstdenkers op wandeldate. Hoe kijken ze naar de voorbije en komende 50 jaar? Met wie willen ze de krachten bundelen om hun plannen nog meer vaart te geven? Wie weet is de date wel de start van een nieuwe samenwerking… Volg hieronder de komende maanden deze videoreeks met bijzondere gesprekken tussen bijzondere mensen.

Bea Cantillon en Piet Colruyt

We moeten snel koers zetten naar een duurzame samenleving: zoveel is duidelijk. Maar hoe houden we iedereen aan boord? Hoe zorgen we zowel in eigen land als mondiaal voor sociale rechtvaardigheid? Armoede-experte Bea Cantillon en impactinvesteerder Piet Colruyt zoeken antwoorden in het Nachtegalenpark. Een gesprek over dé uitdaging van het moment.

Sander Vandenberghe & Thomas Leysen

We stuurden twee duurzame ondernemers wandelen: Sander Vandenberghe (CEO van het fietskoerierbedrijf Cargovelo) & Thomas Leysen (voorzitter van Umicore). In het Mechelse Vrijbroekpark hadden ze het over de sterk veranderde ondernemerswereld, de rol van de overheid, het corona-effect en hun blik op de toekomst. Een inspirerend gesprek!

Vera Dua & Lotus Li

50 jaar BBL: dat is 50 jaar krachten bundelen. Vera Dua ontmoet Lotus Li (Vlaamse Jeugdraad en klimaatjongere) in een Gents park. Ze nemen de tijd voor een heerlijk open gesprek: over engagement, activisme, corona & de toekomst van de milieubeweging.