"Compromis rond Oosterweel is een goeie stap voor het leefmilieu en de leefbaarheid in Antwerpen" | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

"Compromis rond Oosterweel is een goeie stap voor het leefmilieu en de leefbaarheid in Antwerpen"

Erik Grietens

Vandaag is het historisch compromis van de actiegroepen, de regering en het stadsbestuur voor de Oosterweelverbinding bekend gemaakt. De Oosterweelverbinding wordt een lightversie, enkel voor stadsverkeer. Het doorgaand verkeer en het vrachtverkeer zal via de haven lopen, verder weg van de stad. Met een slimme verkeerssturing wordt ingezet op minder autoverkeer in de stad, zodat er meer ruimte blijft voor fiets en openbaar vervoer. 

"Deze oplossing zal zorgen voor minder autoverkeer en dus minder luchtvervuiling in de stad. De aangekondigde overkapping zal zorgen voor extra ruimte voor groen, minder geluidsoverlast en gezondere lucht. Dit compromis is een stap vooruit voor het leefmilieu en de leefbaarheid in Antwerpen en krijgt dan ook de volle steun van Bond Beter Leefmilieu. We verwachten dat nu ook alle onderdelen ervan worden uitgevoerd," zegt Erik Grietens, beleidsmedewerker ruimte bij Bond Beter Leefmilieu. 

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

Erik Grietens

Beleidsmedewerker ruimte

Erik Grietens werkt al meer dan 20 jaar voor Bond Beter Leefmilieu en bouwde in die tijd een ruime expertise op over ruimtelijke ordening. Hij is ook auteur van het boek Vlaanderen in de knoop dat een uitweg beschrijft uit de ruimtelijke wanorde.

Meer over Luchtkwaliteit

Ontvang InZicht

  • Onze kijk op de milieu-actualiteit
  • Nieuws, onze standpunten en opiniestukken
  • Wekelijks

Ik wil me ook inschrijven op andere nieuwsbrieven van BBL.