Renovatiewijzer: tool die renovatieadvies in kaart brengt

Ecobouwers lanceert de Renovatiewijzer: een gratis online tool die per gemeente en per thema het grote aanbod aan renovatieadvies en -begeleiding in kaart brengt. De tool behelst heel Vlaanderen en bevat naast info over premies, groepsaankopen en infosessies ook de verschillende instanties waarbij je als particulier verbouwer kan aankloppen voor advies en begeleiding bij renovatiewerken.

Wie?

Met de Renovatiewijzer mikt Ecobouwers op particuliere verbouwers die aan het begin van hun verbouwtraject staan, of in een stadium zitten waarin de plannen van de renovatie nog gewijzigd kunnen worden. In deze fase levert professioneel advies het meeste op.

Hoe?

Je surft naar: www.ecobouwers.be/renovatiewijzer/start. Je geeft je postcode in en selecteert een thema. De thema’s zijn:

  • isoleren
  • duurzaam verwarmen
  • hernieuwbare energie
  • ramen
  • totaalrenovaties
  • ventilatie
  • regenwater

Afhankelijk van de postcode en het gekozen thema krijgt de gebruiker een overzicht van de officiële instanties die binnen dit thema advies kunnen leveren, een waaier aan informatie, online tips en tools, lopende groepsaankopen, welke premies voorhanden zijn en een samenvatting van infosessies en workshops in de omgeving.

Waarom?

Veel verbouwers pakken hun project zo zelfstandig mogelijk aan, om kosten te besparen. Zo maken ze helaas geen gebruik van de onmetelijke bron kennis en ondersteuning die er bestaat rond duurzaam bouwen en renoveren. De Renovatiewijzer geeft je zo overzichtelijk mogelijk (en per thema) een samenvatting van de beschikbare hulpbronnen in jouw buurt, zowel online als individueel.

Duurzaam bouwen en wonen Collectieve renovaties Ecobouwers.be

Meer over Duurzaam bouwen en wonen, Collectieve renovaties