UPDATE: BBL schort samenwerking met onderneming Vlaanderen Isoleert op

Lees onze Q&A: alles over de samenwerking tussen BBL en Vlaanderen Isoleert

Bond Beter Leefmilieu heeft op maandag 28 mei haar samenwerking met Vlaanderen Isoleert bvba opgeschort. Er zijn twijfels gerezen over het feit of de onderneming bij de isolatiewerken van kelders wel de conforme materialen gebruikt. In afwachting van meer duidelijkheid vanuit Vlaanderen Isoleert bvba beveelt Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen Isoleert niet langer aan voor isolatiewerken.

In februari 2016 is Bond Beter Leefmilieu een samenwerking gestart met de onderneming Vlaanderen Isoleert bvba. Onze gemeenschappelijke doelstelling was het aantal energierenovaties in Vlaanderen op te krikken, in eerste instantie door oplossingen aan te bieden in de “na-isolatie”-markt. Vlaanderen Isoleert had de ambitie om binnen 10 jaar enkele tienduizenden huizen in Vlaanderen geïsoleerd te hebben: hoekhuizen, tweewoonsten, open bebouwingen en appartementen. Het effect van goede isolatie merken mensen op hun energiefactuur en is belangrijk voor het milieu. Daarom is BBL partner van het isolatiebedrijf.

Uit ervaringen van de onderneming en onze Nederlandse collega’s van Stichting Natuur&Milieu blijkt dat meer mensen tot energierenovaties overgaan als ze een aanbeveling krijgen van een milieuorganisatie.

Op vrijdag 25 mei is Bond Beter Leefmilieu op de hoogte gesteld van het feit dat Vlaanderen Isoleert bij de uitvoering van isolatiewerken aan kelders mogelijk niet aan de voorwaarden voldoet om de opdrachtgever recht te geven op een premie. Om die reden heeft Bond Beter Leefmilieu haar lopende samenwerking opgeschort en beveelt ze Vlaanderen Isoleert niet langer aan voor na-isolatie van spouwmuren en kelders, tot er meer duidelijkheid is of een tegenbericht volgt.

Wij hopen dat deze kwestie spoedig wordt uitgeklaard en dit zonder nadelige gevolgen voor de klanten die hun vertrouwen hadden gesteld in het bedrijf.

Q&A: alles over de samenwerking tussen BBL en Vlaanderen Isoleert

BBL maakte een Q&A op, waar we dieper ingaan op de samenwerking met Vlaanderen Isoleert en bedrijven in het algemeen. Op deze vragen krijg je een antwoord:

Vlaanderen Isoleert:

  • Van Nederland Isoleert naar Vlaanderen Isoleert: hoe ging dat?
  • Welke band had BBL met Vlaanderen Isoleert?
  • Waarom heeft BBL zijn samenwerking met Vlaanderen Isoleert opgeschort?

Bedrijven algemeen:

  • Waarom werkt BBL samen met bedrijven?
  • Welke principes en richtlijnen hanteert BBL in de samenwerking met bedrijven?

 

> Lees hier onze Q&A