Welkom plantaardige eiwitten, vaarwel rood vlees | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

Welkom plantaardige eiwitten, vaarwel rood vlees

Soraya Candido

Wat leggen we nu best wel of niet op ons bord? De nieuwe voedingsdriehoek schept duidelijkheid, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten op vlak van gezonde voeding. Voor het eerst worden gezondheid en duurzaamheid verenigd. Een goed leefmilieu is belangrijk voor onze gezondheid en wat we eten heeft een grote impact op het leefmilieu. Zo zorgt onze overmatige consumptie van dierlijke producten voor de uitstoot van broeikasgassen en de achteruitgang van natuurgebieden en waterlopen. Plantaardige voeding heeft een veel kleinere impact op milieu en klimaat. Je eet dus beter meer groenten en fruit, maar ook plantaardige eiwitbronnen zoals noten, peulvruchten en tofu. Bewerkt voedsel en rood vlees laat je beter links liggen.

Neem deze nieuwe voedseldriehoek als leidraad in jullie organisatie en voor de catering op jullie events. 

> De lobbywereld op zijn kop

 

Dit artikel draagt bij aan volgende duurzame ontwikkelingsdoelen:

Soraya Candido

Netwerkmedewerker


Om te reageren op artikels dien je eerst te registreren of in te loggen.

Meer over Vleesvervangers

Ontvang Link

  • Maandelijks tips en ondersteuning in je mailbox voor al wie lokaal actief is voor een beter milieu
  • Onze activiteiten voor professionals en vrijwilligers uit Vlaamse milieu-organisaties
  • De belangrijkste campagnes uit ons netwerk


Ik wil me ook inschrijven op andere nieuwsbrieven van BBL.