Energy Saving Pioneers in de praktijk

Energy Saving Pioneers is een coalitie van voorlopers in energiebesparing, gefaciliteerd door Bond Beter Leefmilieu. De groep bestaat uit vooruitstrevende bedrijven en de milieubeweging. De coalitie informeert beleidsmakers omtrent de socio-economische meerwaarde en klimaatwinsten van energiebesparing en ijvert voor een ambitieus Belgisch energiebesparingsbeleid. 

Ondernemingen die inzetten op duurzaamheid winnen de war on talent

Vraag dat maar aan de Energy Saving Pioneer in deze video: Encon, een energiestudiebureau uit Bilzen, is gevestigd in één van de duurzaamste kmo-gebouwen van Vlaanderen, en dat prikkelt heel wat jong talent.

De Vlaamse Overheid kan laaghangend fruit helpen plukken door ondernemingen te verplichten om energiebesparingsmaatregelen met een terugverdientijd van minder dan 5 jaar te verplichten.

Bedrijven en kantoren kunnen wel 50% energie besparen in hun gebouwen, dankzij technologie en innovatie

Bedrijfs- en kantoorgebouwen kunnen tot 50% energie besparen, gewoon door een gebouwbeheersysteem te implementeren. Ingenieursbureau Boydens bewijst dat slimme technologie die het binnenklimaat regelt niet alleen een pak extra comfort oplevert, maar ook zorgt voor een fikse korting op de factuur.

De Vlaamse Overheid kan een enorme impuls geven aan energiebesparing in het ondernemerslandschap, door gebouwbeheersystemen en databeheer te verplichten.