BBL Coop | Bond Beter Leefmilieu

U bent hier

BBL Coop

De weg banen voor diensten en producten van coöperatieve structuren

Overal in Europa verenigen burgers zich om samen duurzame economische activiteiten op te zetten. Om windturbines en zonnepanelen te plaatsen, om het distributienet in beheer te nemen, om thuis de samen opgewekte groene stroom of warmte aan een faire prijs geleverd te krijgen. Vrijgekomen of nieuwe landbouwgronden worden verworven en nadien ter beschikking gesteld aan duurzame landbouwers.Ook deelplatformen voor auto’s, gereedschappen en babyspullen huizen tegenwoordig in een coöperatieve structuur. 

Ook in Vlaanderen nemen mensen rond bovenstaande initiatieven het heft in eigen handen. Zij kunnen op onze steun rekenen. En sinds 2017 kunnen zij ook lid worden van Bond Beter Leefmilieu.

Onze steun kan bestaan uit:

  • Zelf nieuwe coöperatieve initiatieven initiëren
  • Inbrengen start- of werkingskapitaal
  • Helpen wegwerken van wettelijke en juridische barrières.
  • Hun producten en diensten actief mee in de markt zetten.

Bond Beter Leefmilieu investeert al jaren in dergelijke initiatieven. Zo heeft BBL mee De Landgenoten cvba (2014) en NewB cvba (2011) opgericht. We zijn een actieve samenwerking met Rescoop (2014) aangegaan. We beheren mee het particuliere autodeelplatform Autodelen.net (2015). En we namen een participatie in Partago cvba (2017) en De Leiding cvba (2018). We traden in 2018 ook toe tot Coopkracht, het netwerk voor coöperaties in Vlaanderen.