Clean Power for Taxis

Emissievrij taxivervoer in alle Vlaamse steden

Clean Power for Taxis, een project van Bond Beter Leefmilieu en de taxifederatie GTL, begeleidde (van 2016 tot 2020) gemeenten en hun taxiondernemingen bij de overstap naar een zero-emissietaxivloot.  

De resultaten van het project vind je op deze pagina's. 

Taxi’s zijn de ideale nichevloot om elektrisch rijden in Vlaanderen te promoten: ze zijn zichtbaar in het straatbeeld, ze hebben een onmiddellijke impact op de luchtkwaliteit en bij elke taxirit laat de taxichauffeur als ambassadeur zijn klanten de voordelen van elektrisch rijden ervaren. 

1

Waar rijden al elektrische taxi's?

Brasschaat, Brugge, Genk, Gent, Hasselt, Knokke-Heist, Kortrijk, Leuven en Mechelen

2

Subsidies en maatregelen

Verschillende Vlaamse steden en gemeenten geven elektrische taxi’s een zetje via diverse steunmaatregelen.

3

Hefbomen voor elektrische taxi’s

Beleidsaanbevelingen juni 2019. 

4

Hoogtepunten & evenementen

Clean Power for Taxis van 2016 tot nu.

Lokale besturen en taxiondernemingen samen op weg

Een grote groep stakeholders zet zijn schouders onder dit project. Ze willen oplossingen bieden voor de uitdagingen die met de transitie naar elektrische taxi’s gepaard gaan. Vandaag rijden in onze Vlaamse gemeenten meer dan 50 elektrische taxi’s. Zo maken we samen werk van schone lucht in de stad!

Meer weten over het project? Bekijk dan de voorstellingspresentatie.

Presentation of this project in English

Handleiding voor lokale besturen die e-taxi’s willen stimuleren

Welke maatregelen kunnen lokale besturen nemen om het aanbod elektrische taxi’s in onze Vlaamse steden te verruimen? En wie kan hierin een rol opnemen? Je vindt het hier.

Stappenplan voor taxiondernemingen

Denk je er als ondernemer zelf aan om over te stappen naar elektrische taxi’s? Dan vind je hierbij alvast een stappenplan waarmee je concreet aan de slag kan.

Het potentieel van e-taxi’s voor ondernemingen

Welke kosten heb je wanneer je kiest voor een elektrische taxi? En welke baten levert dat op? En wat zijn eigenlijk de voor- en nadelen van elektrische taxi’s vandaag? Lees er hier meer over.